dilluns, de març 13, 2006

 

L'hora del te




- Recorda: truca a casa a les 5.15 h., per tenir una mica de marge. A les 5 h., ella prepara el te, cinc minuts més tard, ja som a la tauleta. El te, les pastes...el mateix ritual des de fa...des de fa massa anys- afegeix displicent. Quan agafi el telèfon – sempre l’agafa ella- l’entretens amb qualsevol excusa...què sé jo?...assegurances de vida. Serà llavors que aprofitaré per abocar la dosi de verí a la tassa...com? No, no...no deixa traces, no es pot detectar, ja me n’he assegurat. D’acord? Quedem així...i la resta te la pago quan hagis acabat la feina.

A les 5 h., converses banals, els minuts transcorren a poc a poc, al ritme del pèndol de l’antic rellotge de paret del menjador. A les 5:05 h., deu minuts més d’hora del que el marit havia acordat, sona el telèfon. Ella, com sempre, s’aixeca primer i despenja. Ell es neguiteja, no hi comptava amb una altra trucada i més a aquesta hora. Si tothom – tothom!- està fent el te...

- Daaaarling...- se sent des del passadís, on tenen el telèfon- és per a tu...

L’home, estranyat, s’aixeca de la butaca. Ella se’n torna.

- Sí...sí....no...ja en tenim...no...ja ens fan bones condicions...sí...no...no ens interessa...a vostè, de res. Adéu, adéu...- penja.

- Qui era?- pregunta ella, encuriosida.
- Res, un tanoca que venia assegurances de vida...pesats!
- Ai, sí...si ja tenim la teva...i quines hores de trucar, oi?- afegeix ella, molesta.

A les 5.15 torna a sonar el telèfon. Ella es torna a aixecar.

- Sí? Digui’m? Assegurances de vida? No, no...gràcies...sí, sí...ja ens fan bones condicions. N’estem força contents- diu, mentre observa per la porta mig oberta del menjador com el braç del seu marit penja per fora de la butaca, com la seva mà, lassa, deixa anar amb gest moribund la tassa damunt de la catifa- molt contents- afegeix, satisfeta.


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 Spain License.

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!