diumenge, d’abril 08, 2007

 

De tapes


Asseguren alguns autors que la tapa va néixer a causa d'una malaltia del rei espanyol Alfons X el Savi, que es va veure obligat a fer algun mos entre hores amb petits xarrups de vi. Una vegada refet, va disposar que a les fondes de Castella no es despatxés vi si no era acompanyat d'alguna cosa de menjar, per tal d’evitar que els vapors alcohòlics ocasionessin excessos orgànics en aquells que bevien, els quals, la majoria de vegades, no tenien prou diners com per pagar-se un àpat en condicions.

Quan a tot Espanya es van generalitzar les "botillerías" i "tavernes", l’ordre va continuar vigent. I, per aquesta raó, el vas o gerra de vi se servia tapat amb una rodanxa de carn freda, un tall de pernil o formatge, que tenia dues finalitats: evitar que caiguessin impureses o insectes al vi i facilitar al client amarar l'alcohol amb un aliment sòlid, tal com aconsellava Alfons X. Aquest va ser l'origen del nom d'aquesta tradició que ha perdurat fins al dia d’avui.

Les tapes, com una petita república gastronòmica independent. Un univers privat de colors i sabors. El millor àpat per acompanyar la bona companyia.

Salut!


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 Spain License.

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!